Скъпи момчета, мисля, че най-сетне дойде времето да проведем онзи разговор. 

...
Скъпи момчета, мисля, че най-сетне дойде времето да проведем онзи разговор. 
Коментари Харесай

Трогателното писмо на един баща към синовете му: Ако обичате една жена, кажете ѝ го!

Скъпи момчета,

мисля, че най-накрая пристигна времето да проведем  " оня " диалог. 

Не, нямам поради диалога за това по какъв начин се раждат бебетата или неуместния диалог за секса, който имахме, когато бяхте младежи и аз бях по-засрамен и от вас, осъзнавайки, че в действителност вършиме повече секс от мен и всичко ви е ясно.

Този диалог е по-голям, тъй като вие сте пораснали, а пък аз съм стар (това е ужасно за вас и не толкоз отлично за мен). Този диалог е за най-важното нещо в този живот. Знам, че ще ви прозвучи извънредно клиширано, само че ме изслушайте, тъй като един ден ще разберете какъв брой съм бил прав. Никой не отдели от времето си, с цел да ми каже тези неща, когато бях млад и се надявам, че ще поправя тази неточност с вас.

 татко синове деца Thinkstock

Този диалог е за любовта. Знам, че към този момент сте пробвали от сладко-горчивия ѝ усет, само че знам, че има още доста неща, които не знаете за нея. Това е типично за момчетата.

Първото нещо, което би трябвало да знаете, е доста просто. Никога не приемайте любовта за даденост. Тя не идва доста постоянно в живота ни, ето за какво, когато пристигна, би трябвало да я цените и да я приемате като богатство. Няма да ви е мъчно първоначално, тъй като всяко начало в любовта е прелестно, само че с времето нещата ще стават по-трудни. Не пускайте любовта да си отиде по този начин елементарно, борете се за нея!

Второто нещо, което би трябвало да знаете е, също е доста просто. Когато откриете жена, която обичате, кажете ѝ го! Не бъдете от оня вид мъже, които се държат като идиоти, крият възприятията си и не показват страсти. Казвайте " обичам те " всеки ден, преди да си легнете и откакто се разсъните заран. В множеството случаи ще чувствате, че думите извират от сърцето ви. Понякога няма да се чувствате толкоз влюбени, само че изричайте тези думи. Изричайте ги!

 татко синове деца Thinkstock

Третото нещо, което би трябвало да знаете, също е простичко като първите две. Оставете любовта да диша свободно. Когато намерите човек, който обичате и той ви обича също толкоз мощно, не го притискайте прекалено много към себе си. Ще би трябвало да се научите по кое време да стискате крепко и по кое време да пускате любовта на независимост. Най-добрият съвет, който мога да ви дам сега, е да държите любовта крепко, когато мислите, че би трябвало да я пуснете и да я пускате да диша, когато смятате, че би трябвало да я държите крепко.

Най-важното е, че всички тези препоръки са доста простички и явни, само че са и извънредно сложни за осъществяване. Пиша ви това писмо, тъй като желая да имате повече обич в живота си, в сравнение с аз имах в моя. И запомнете още едно нещо - любовта е елементарна, ние я вършим комплицирана.

С любов, 

баща.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР